Összefoglaló 2023. augusztus 7., hétfő

"Elindultunk együtt egy közös úton"

Rudi Požeg Vancaš a gólja mellett két gólpasszal járult hozzá a DVTK mezőkövesdi győzelméhez, ami a játék, a gólok és az időjárási körülmények miatt minden bizonnyal sokáig emlékezetes marad.

"Elindultunk együtt egy közös úton"


A DVTK 4-2-es győzelmet aratott Mezőkövesden, ahol két teljesen különböző félidőt láthatott a szép számú közönség.

- Úgy gondolom, jól kezdtük a mérkőzést, mi szereztük meg a vezetést, majd megdupláztuk az előnyt, igazán jól játszottunk - idézte fel Rudi Požeg Vancaš. - Az ellenfélnek mindössze egy helyzete volt, amikor Bárdos Bence a saját kapufánkat találta el. Az eső után viszont sokkal nehezebbé vált a helyzetünk, mert a hazaiak több magas játékost tudtak felvonultatni, akiknek jobban feküdtek a körülmények. Azonban jól reagáltunk erre a helyzetre is - ahogy a vezetőedzőnk fogalmazott az öltözőben -, megmutattuk a karakterünket, ami úgyszintén fontos. Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt.

Az első játékrész végén eleredt az eső, ami a szünetben olyan záporrá erősödött, hogy a játékteret borító víz miatt csak 50 perc csúszással kezdődött a második félidő.

- Szlovéniában már kétszer is megtapasztaltam, milyen vízzel borított pályán játszani - árulta el az egyszeres válogatott játékos. - Bevallom őszintén, ez nem az én játékom, mert alacsony vagyok, így nem is rajongok érte. Ennek ellenére minden tőlem telhetőt megtettem a sikerért. Amikor a vezetőedző cserére határozta el magát, akkor az újak jól szálltak be a mérkőzésbe, és ők is hozzájárultak a három pont megszerzéséhez.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Kuznyecov Szergej úgy fogalmazott, hogy a második félidőben, amikor a tócsákkal tarkított pálya miatt mindkét csapat előnyben részesítette a hosszú labdákat, Rudi Požeg Vancaš mintha egy híd alatt állt volna, és onnan figyelte a fölötte zajló forgalmat.

- Teljesen egyetértek a vezetőedző szavaival - mosolygott. - Mint mondtam, alacsony vagyok az ilyen játékhoz, és egyfolytában középen álltam. De nem csak nekem, hanem az egész csapatnak nehézséget okozott a pálya állapota, amikor a kapus megszerezte a labdát, közvetlenül a csatárokat próbálta megjátszani, nekünk a pálya közepén nem sok esélyünk volt játékba avatkozni. De ilyen a futball, esőben is játszani kell, de azért bízom benne, legközelebb tökéletes körülmények várnak ránk, mert az megkönnyíti a dolgunkat.

Amikor Kuznyecov Szergej lecserélte Rudi Požeg Vancašt, már egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a DVTK 3-1-es vezetéséhez.

- Örülök ezeknek a számoknak - ismerte el. - Az elmúlt hetekben sokat gyakoroltuk a szögleteket és a szabadrúgásokat. Boldog vagyok, hogy korán eredményre vezetett az edzéseken elvégzett munka, mert az első gól - mondhatni - szárnyakat adott. A vezetőedző mindig azt kéri tőlem, hogy a szélről befelé húzva bátran lőjek távolról, megfogadtam a tanácsát, és a hálóban kötött ki a labda. Az is jó dolog, hogy az én labdámat értékesített Bence és Luki (Bárdos Bence és Lukács Dániel - a szerk.), de nem az számít, hogy ki lövi a gólokat, és ki adja a gólpasszt, hanem az, hogy elhoztuk a három pontot. Szombaton megszereztük az első győzelmet, bízom benne, hogy ez egy sikeres időszak kezdete!

Az idénynyitó mérkőzésre 7579 néző váltott jegyet a Puskás Akadémia ellen, és a diósgyőri szurkolók Mezőkövesden is megtöltötték a vendégszektort, de a góloknál az is kiderült, sokan a hazai lelátókon foglaltak helyet.

- Az előző heti hazai mérkőzés különleges élményt jelentett számomra, mert a szurkolók bámulatos hangulatot teremtettek - osztotta meg a középpályán és a szélen is jó teljesítményre képes szlovén játékos. - Éppen ezért szomorú, hogy nem tudtunk nyerni, és így vált különösen fontossá a mezőkövesdi találkozó amellett, hogy a vezetőedző azt is elmondta, egy szomszédos csapat vár ránk. Megmutattuk, ki a jobb Borsodban, ami nem csak nekünk, hanem a szurkolók számára is fontos. Értük játszunk, ha ők nem lennének, akkor a győzelem íze sem lenne olyan édes.
Amikor kifutottunk a pályára, láttam, hogy kicsi a kövesdi stadion, de a szurkolóink naggyá varázsolták. A hangulat ismét tökéletes volt, a meccs után közös ünneplés pedig különleges élmény. Az ilyen pillanatokért érdemes labdarúgónak lenni!

Egy vereséggel és egy győzelemmel kezdte a DVTK az OTP Bank Liga idei kiírását, de mind a két mérkőzésen jó mezőnyjátékot mutatott be, ami a második meccsen már kapu előtti eredményességgel is párosult.

- A Paks ellen is fel fogunk készülni, mint minden találkozóra. A hét elején biztosan keményebb edzések várnak ránk, majd a mérkőzés közeledtével inkább a taktikára helyeződik a hangsúly. Majd közvetlenül a meccs előtt már a Paks játéka fog az eszemben járni, de előtte inkább arra koncentrálok, hogy minden egyes foglalkozáson kiadjam magamból a maximumot. Meg kell ragadni az alkalmat, és hasznosítani a győzelemmel felszabaduló pozitív energiákat. A mezőkövesdi mérkőzés előtt beszélgettem egy szurkolóval a belvárosban, aki megígérte, hogy végig mögöttünk állnak majd, ezért is vagyok olyan boldog, hogy elindultunk együtt egy közös úton - zárta szavait Rudi Požeg Vancaš.