A DVTK 16 nap alatt 5 tétmérkőzést játszott, ezen a héten viszont csak egy bajnoki vár a csapatra, így sok mindenre fel lehetett használni az “időbőséget”.

- Mindenekelőtt jutott időnk alaposan kielemezni az elmúlt két hét történéseit. Ebben az időszakban is akadtak jó periódusaink, amikor akár egy teljes félidőn keresztül is jól játszottunk, azonban nem tudtuk állandósítani a formánkat, pedig egy focimeccs 90 percig tart - adott tájékoztatást Vladimir Radenković vezetőedző. - A közös munka kezdetét követően jó eredményeket értünk el, de a folytatásban kicsit lanyhult a koncentráció, márpedig a labdarúgás olyan, hogy ha nem tökéletes odafigyeléssel dolgozol minden edzésen, akkor büntetés vár rád. Az OTP Bank Liga mezőnye annyira szoros, hogy ha csak 99 százalékkal készülsz egy találkozóra, akkor akár a hiányzó egy százalék is döntő lehet.
Ezt a problémát nem szabad a szőnyeg alá söpörni, ezért az öltözőben őszintén átbeszéltük a tapasztalatokat annak érdekében, hogy ismét győzelmeket arassunk.
Ismét meg kell találni magunkban a belső motivációt, mert a külső motiváció biztosan meglesz. A szurkolóink minden meccsre nagy létszámban jönnek itthon és idegenben egyaránt, folyamatosan biztatnak, a nehéz időszakokban is mellettünk állnak, megérdemlik, hogy újra megörvendeztessük őket. Azt szeretnék látni, hogy a pálya minden egyes centiméteréért megküzdünk, kiadjuk magunkból a maximumot, ami remélhetőleg elégnek bizonyul a győzelemhez.
A klub sportpszichológusa, dr. Kiss Brigitta is foglalkozott a játékosokkal, minden rendelkezésre álló lehetőséget igénybe veszünk, hogy visszatérjünk a győztes útra. És persze nem utolsósorban az edzéseken gyakoroltuk a taktikát is.

A DVTK két élvezetes mérkőzést játszott már a DVSC ellen ebben az idényben. Az elsőn, Diósgyőrben 3-1-es hazai siker született, majd Debrecenben 2-2-es döntetlent játszottak a csapatok.

- Láttam a mérkőzéseket, a rengeteg helyzet, a számtalan lövés, a sok gól valóban igen szórakoztató volt a közönség számára. De ez a múlt, számunkra sokkal fontosabb a jövő, elsősorban az a célunk, hogy lecsökkentsük az ellenfél helyzeteinek, de még inkább a góljainak a számát - árulta el.

Jelenleg a DVSC 42 ponttal a tabella 5. helyén áll.  (Itt lehet bővebben olvasni az ellenfélről, és a két csapat közös történelméről.)

- Srđan Blagojević személyében kiváló szakember irányítja a DVSC-t közel két éve, és a keretben sem történtek óriási változások. Szinte minden találkozón látszik, hogy mit gyakoroltak az edzéseken, és amikor ez ennyire nyilvánvalóan megjelenik, az számomra egyértelműen azt jelenti, hogy jó szakmai munka folyik a csapatnál - mondta.

Ugyan ezen a héten egy mérkőzést játszik a csapat, de a feszített tempó még érezteti a hatását.

- Azokat a játékosokat keressük a keretben, akik kellően frissek fizikálisan és mentálisan, és készen állnak arra, hogy harcoljanak a csapatért, a klubért, a szurkolókért - reagált a szerb szakember. - És persze aki a kispadon kezdi a találkozót, az is legalább ennyire fontos, mert ki tudja, kiből válik nyerőember a meccs végén. Aki az edzéseken jól teljesít hétközben, azok kerülnek be a kezdőcsapatba, mert azt tanultam a legjobb játékosoktól, amikor például a szerb válogatottnál dolgoztam, hogy ők lehet, hogy a mérkőzésen világklasszis teljesítményt nyújtottak, de másnap már nem foglalkoztak ezzel, hanem olyan alázatosan dolgoztak, mintha újoncok lennének a válogatott keretében. Ezt várom el Diósgyőrben is, nem elég, ha valaki jól játszott az előző bajnokin, az edzéseken is be kell bizonyítani, hogy helye van a kezdőcsapatban.

Amikor Vladimir Radenković visszatért Diósgyőrbe, kétszer is négy gólt szerzett a DVTK, viszont a legutóbbi öt találkozón nem sikerült egynél többet lőni.

- Az MTK ellen csak a második félidőben 11-szer lőttünk kapura (az elsőben négyszer), amiből közel ötven százalék pontos is volt - idézte a statisztikát. - Azonban ennél is több kell, ezért külön hangsúlyt helyeztünk a támadók labdakezelésének és lövőtechnikájának a fejlesztésére, valamint a támadásbefejezésre ezen a héten. Eddig is sok helyzetet alakítottunk ki, mert megvannak a kreatív játékosaink, de a helyzetkihasználás területén rövid távon is sokat tudunk még fejlődni. Ugyanazt a teljesítményt szeretném látni a csapattól, amit a válogatott szünet előtt nyújtottak, méghozzá a kezdőrúgástól az utolsó sípszóig. Akkor nem számít, ha az ellenfél szerez vezetést, mint a Paks, mert a képesek vagyunk megfordítani az eredményt. Szombat este érdekes mérkőzésre számítok a DVSC ellen, ahol a jó játék diósgyőri győzelemmel párosul - zárta gondolatait Vladimir Radenković.